Infolinia ogólnopolska:

222 502 888; 730 224 467

Dołącz do nas:

Zamów kontakt

Badanie predyspozycji genetycznych Nutrigenomix

Zdrowe odżywianie jest kluczowym elementem prawidłowego funkcjonowania organizmu, dobrego samopoczucia oraz zapobiegania określonych chorób. Na stan naszego zdrowia oraz odżywienia ogromny wpływ mają geny, zatem zindywidualizowana dieta w oparciu o wyniki badań genetycznych optymalizuje proces odżywienia i uruchamia zasoby konieczne do zapobiegania schorzeniom mającym związek z dietą. Nutrigenomika zajmuje się badaniem wpływu składników żywności na ekspresję genów, a w szczególnością zależnością między dietą a genetycznymi predyspozycjami do wystąpienia chorób cywilizacyjnych.

Oferowane przez nas badanie genetyczne opracowane są przez wiodącą kanadyjską firmę w oparciu o najnowsze badania naukowe w tej dziedzinie. DNA jest badane na podstawie próbki śliny w kanadyjskim Laboratorium certyfikowanym przez północnoamerykańskie CLIA (Clinical Laboratory Improvement Amendments)- współpracującym  w USA z agencjami rządowymi:  CDC (Centers for Disease Control and Prevention), FDA (Food and Drug Administration) i CMS (Centers for Medicare and Medicaid Services). Nutrigenomix obejmuje panel 45 polimorfizmów określających predyspozycje genetyczne dotyczące żywienia oraz sprawności fizycznej. Badanie DNA jest całkowicie bezinwazyjne i bezbolesne. Wykonywane jest na podstawie próbki śliny.

-metabolizm składników odżywczych –metabolizm witaminy A, B12, C, D, E, kwasu foliowego, przeładowanie żelazem, metabolizm żelaza, metabolizm wapnia

-kontrolę masy ciała i składu organizmu – gospodarka energetyczna organizmu, wpływ aktywności fizycznej i podaży białka na metabolizm, metabolizm tłuszczu, metabolizm jednonienasyconych kwasów tłuszczowych

-zdrowie sercowo-metaboliczne – metabolizm kofeiny, ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2, ryzyko nadciśnienia tętniczego, metabolizm trójglicerydów i kwasów omega 3, metabolizm nasyconych kwasów tłuszczowych i ryzyko otyłości

-nietolerancje pokarmowe – nietolerancja glutenu i laktozy

-nawyki żywieniowe –percepcja smaku tłuszczu, percepcja smaku słodkiego, podjadanie między posiłkami, trawienie skrobi

-sprawność fizyczną – motywacja do ćwiczeń, potencjał wytrzymałościowy organizmu, potencjał siłowy organizmu, zaangażowanie do wykonywania ćwiczeń fizycznych, percepcja bólu, ryzyko urazu ścięgna Achillesa.

 

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat badania predyspozycji genetycznych Nutrigenomix? 

Zadzwoń! Tel. 222 502 888

Infolinia czynna od poniedziałku do piątku, w godzinach 8:00 - 20:00. Koszt połączenia równy jest kosztowi połączenia lokalnego.

Masz pytania? Napisz do nas.

Wyrażam zgodę na wprowadzenie do bazy danych i przetwarzanie moich danych osobowych przez Revitum S.A., zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych (Dz. U. Nr 133 poz. 883 z dn. 29.08.1997r.)

Test obciążeń

Aktualne promocje

Chcesz umówić się do specjalisty Revitum?

Nasz serwis używa plików cookies. Brak zmiany ustawień przeglądarki oznacza zgodę na ich użycie. Dowiedz się wiecej.

Zgadzam się